Perspectief Wonen op maat

Wat is Perspectief Wonen op maat

Waar we binnen Perspectief Wonen een perspectief bieden aan ouderen binnen een kleine, overzichtelijke en beschermde woonomgeving van 6 of meer veelal grondgebonden woningen, is Perspectief Wonen op maat meer gericht op de ontwikkeling en realisatie van de mantelzorgwoning. Een combinatie van twee (zelfstandige) woningen of wooneenheden onder één dak.

 

Ook wel de kangoeroewoning genoemd. En andere veel gebruikte benamingen zijn de meer generatiewoning, tandemwoning, duowoning of meergezinswoning.

 

In alle gevallen, meer in een groter geheel of 1 op 1, gaan we er vanuit dat iedereen jong als oud zijn leven zo moet inrichten dat er altijd perspectief is voor een lang en gelukkig leven. Met Perspectief Wonen op maat binnen de realisatie van een kangoeroewoning is dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, langer zelfstandig blijven en minder vereenzamen.

 

Vroeger was het heel gewoon dat men bij elkaar in woonde. In veel landen is dit nog altijd gebruikelijk. Echter, in de laatste decennia is de individuele drang naar vrijheid en onafhankelijkheid toegenomen. Nederlandse eengezinswoningen zijn hiervoor ongeschikt, meestal te klein. Een omslag is nu bespeurbaar, maar dan wel anders. Door een terugtrekkende overheid zal in toenemende mate de maatschappij een groter beroep doen op zorg en solidariteit voor elkaar, vooral omdat zorg onbetaalbaar wordt. Eén van de oplossingen is dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Ze hoeven dan niet vroegtijdig naar een zorgcentrum waar ze meestal geïsoleerd van de eigen, bekende omgeving raken. Een kangoeroewoning kan dan een aantrekkelijke oplossing zijn. De jongere helpt de oudere en omgekeerd. Het bevordert ook nog eens de integratie tussen jong en oud.

Quokka Parijsch

Het woonproject Quokka Parijsch biedt twee zelfstandige woningen onder een dak: de hoofd –en buidelwoning. Met dit project wordt zorgen voor elkaar in een modern jasje gestoken.

Lees meer

Bent u geïnteresseerd?

Perspectief Wonen is een nieuw innovatief woonconcept die inspeelt op de vergrijzing van Nederland. Het concept van Perspectief Wonen geeft het antwoord op de steeds groter wordende vraag naar nieuwe initiatieven in de ouderenzorg. Wilt u samen met ons inspelen en antwoord geven op een maatschappelijk probleem? Bent u of kent u iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn om te wonen bij Perspectief Wonen? Of heeft u ergens anders interesse in? Neem gerust contact met ons op. Graag bespreken we wat we elkaar te bieden hebben.

CONTACT OPNEMEN

© Copyright 2016 Perspectief Wonen | All Rights Reserved