Over Perspectief Wonen

Wat is Perspectief Wonen

Tijden veranderen, en daarbij ook hoe we zorg willen ontvangen. Nederland vergrijsd en dat heeft grote maatschappelijke gevolgen. Nieuwe, unieke woonconcepten zijn nodig om de wensen en behoeften van de modernere generaties te verwezenlijken. Perspectief Wonen begrijpt dat en snapt dat mooi, veilig en gemakkelijk wonen voor iedereen mogelijk moet zijn.

 

Perspectief wonen is voor iedereen die graag wilt genieten van de voordelen van een levensbestendige woning. De woningen zijn ruim opgezet, van alle gemakken voorzien en hebben een eigen buitenruimte. Dit resulteert in een fijn woonhuis met genoeg privacy, waar op den duur zorg op maat geleverd kan worden. Omdat de huizen onderdeel zijn van een gemeenschap kunnen de bewoners gezamenlijk gebruik maken van functionele en sociale voorzieningen. De woningen zullen altijd gesitueerd zijn nabij een centrum, waardoor familie, openbaar vervoer en winkels altijd in de buurt zijn.

 

Het doel van Perspectief Wonen is om woningen te verwezenlijken waar goede zorg, veiligheid, privacy, sociale contacten en een vertrouwde woonomgeving voorop staan.

Uitgangspunten

Het concept

Het concept van Perspectief Wonen gaat verder dan alleen zorg op maat. De woningen zijn geschikt voor iedereen die voorbereid wilt zijn op het proces van ouder worden. Mede doordat de woningen berekend zijn op lichamelijke ongemakken, weinig onderhoud vragen en de scheiding tussen wonen en zorg flexibel is kunnen bewoners er onbezorgd leven. Wanneer er behoefte is aan ondersteuning, begeleiding of (intensieve) zorg door professionele dienstverleners kunnen bewoners in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

 

De woongemeenschap wordt gerealiseerd in nieuwe of bestaande bouw. Speciale woonwensen worden vooraf geïnventariseerd, waardoor de woningen zo vertrouwd en comfortabel mogelijk opgeleverd worden. Omdat er altijd gekozen wordt voor een centrale ligging nabij de vertrouwde omgeving van de bewoners, wordt er een groot probleem in de samenleving getackeld: eenzaamheid. De mogelijkheid om vertrouwde winkels, cafés en contacten te bezoeken is niet alleen prettig om sociaal actief te blijven, maar zorgt er ook voor dat wonen in een levensbestendige woning een plezierige stap is

Kleinschalige projecten

Levensloopbestendige woning van alle gemakken voorzien

Voornamelijk grondgebonden woningen

Privacy naar gelang behoefte

Projecten in wijk/buurt/dorp waar de ouderen uit afkomstig zijn

Maximale toepassing van duurzame en onderhoudsvrije materialen

Woningen geschikt voor zowel één-, als tweepersoonshuishoudens

Speciale woonwensen worden vooraf geïnventariseerd

Het verhaal van Jannie en Dirk (76 en 70)

“Jannie en ik hebben bijna dertig jaar lang met plezier in hetzelfde huis gewoond. Vanaf het begin was het ons plan om in dat huis samen oud te worden. Vier jaar geleden verschenen er tekenen van dementie bij mijn vrouw, en ondertussen ben ik haar mantelzorger. Ik verzorg haar elke dag met liefde, maar het wordt wel steeds zwaarder. Voor haar is het de beste oplossing om in een verzorgingshuis te wonen, voor mij is die optie verre van ideaal omdat ik daar nog niets te zoeken heb. Mijn vrouw verhuizen en alleen achterblijven in ons huis zag ik ook niet zitten. Bij Perspectief Wonen behouden we een fijn huis om samen in te wonen én krijgt mijn vrouw alle zorg die ze nodig heeft. Ik ondersteun de zorgverleners in plaats van andersom. Een enorme last is van mijn schouders gevallen en toch kunnen we elke dag samen zijn.“

Bent u geïnteresseerd?

Perspectief Wonen is een nieuw innovatief woonconcept die inspeelt op de vergrijzing van Nederland. Het concept van Perspectief Wonen geeft het antwoord op de steeds groter wordende vraag naar nieuwe initiatieven in de ouderenzorg. Wilt u samen met ons inspelen en antwoord geven op een maatschappelijk probleem? Bent u of kent u iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn om te wonen bij Perspectief Wonen? Of heeft u ergens anders interesse in? Neem gerust contact met ons op. Graag bespreken we wat we elkaar te bieden hebben.

CONTACT OPNEMEN

© Copyright 2016 Perspectief Wonen | All Rights Reserved